Festival traminca | Domaine Paul Ginglinger na Festivalu traminca u Iloku!
36
post-template-default,single,single-post,postid-36,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge

Domaine Paul Ginglinger na Festivalu traminca u Iloku!

„Zadovoljstvo mi je što ću biti gost na vašem festivalu“, niti dva dana nakon što smo se upoznali i ispričali u njegovoj vinariji u Eguisheimu pored Colmara u Alzasu odgovorio mi je Michel Ginglinger iz Domaine Paul Ginglinger na poziv da predstavi svoje znamenite i nagrađivane tramince u Iloku na Festivalu traminca.

A Michel, koji je 13. generacija vinara iz ove respektabilne alzaške vinarije, uistinu ima što reći o tramincima. U posljednjih nekoliko godina Domaine Paul Ginglinger dva puta je na Decanteru osvojio Regional Trophy, a jednom je osvojio International Trophy, odnosno titulu „Best in Show“, što se dodjeljuje samo najboljima od najboljih vina.

Za razliku od većine alzaških vinara, Michel je, suprotno tradiciji, po svršetku studija prvo otišao na dodatno usavršavanje u Čile, Južnu Afriku te u Burgundiju, pa je, tako, u obiteljsku vinariju donio pregršt novih ideja koje je implementirao u obiteljski posao.

Michel tvrdi da u Alzasu, koji ima čak 51 grand cru vinogradarski položaj, tek nekoliko je idealno za traminac. Među njima je i Pfersigberg, grand cru s kojeg njegovi traminci redovito osvajaju najveća svjetska priznanja.

Uzbuđeni smo što ćemo svoje oduševljenje njegovim tramincima moći podijeliti sa sretnicima koji se na vrijeme prijave za radionicu na kojoj će on u 30 minuta ispričati svoja iskustva o proizvodnji svjetski najnagrađivanijih vina.

Michel Ginglinger će u Iloku održati radionicu prvoga dana Festivala traminca u petak 14. lipnja.