Festival traminca | AGROKLUB – I traminac (zasluženo) dobiva svoj festival!
16912
post-template-default,single,single-post,postid-16912,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge

AGROKLUB – I traminac (zasluženo) dobiva svoj festival!

AGROKLUB – I traminac (zasluženo) dobiva svoj festival!

Traminac dobiva festival i bit će predstavljen na način koji i dolikuje sorti koja je možda i najviše učinila na promociji Hrvatske kao vinske zemlje!

Svoje festivale u Hrvatskoj imaju malvazija, škrlet, pušipel i graševina, a od 14. i 15. lipnja 2019. godine i traminac će se moći pohvaliti da će u Hrvatskoj konačno, dvodnevnom smotrom najboljih hrvatskih i svjetskih vina proizvedenih od te sorte, biti predstavljen na način koji i dolikuje sorti koja je možda i najviše učinila na promociji Hrvatske kao vinske zemlje, najavljuju iz Vinoteke Vinita.

“Festival traminca “Traminac je naš ljubimac” se približava, počelo je veliko odbrojavanje! Pravodobno ćemo vas obavještavati o svim novostima u vezi s programom. Za sada možemo biti euforični zbog pristanka nekih od najvećih svjetskih proizvođača traminca iz Alzasa, Alto Adige-a, Austrije i Slovenije da dođu te tako uveličaju ovu veliku svetkovinu sorte za koju smatramo da zaslužuje bolje mjesto na vinskim kartama i u javnoj percepciji.

Sa željom dodatnog povećanja atraktivnosti festival se smjestio u prostorije ladanjske kuće Principovac i prostorije Starog podruma (Iločki podrumi), Ilok gdje će veliki broj proizvođača vina iz svih regija Hrvatske i susjednih zemalja pružiti priliku svim posjetiteljima da se upuste u otkrivanje novih doživljaja”, navode organizatori.

Prvi dan Festivala traminca, 14. lipnja, rezerviran je za razne radionice i masterclassove u Starom podrumu Iločkih podruma, a navečer će se na Principovcu održati gala večera.

Drugoga dana Festivala, 15. lipnja, na Principovcu će biti smotra traminaca iz podruma više od 50 hrvatskih i svjetskih vinarija koje će pružiti priliku svim posjetiteljima da se upuste u otkrivanje novih vinskih doživljaja.

Željka Rački-Kristić za Agroklub
Foto: Emica Elveđi / Vinske priče