Festival traminca | Franz Haas iz Alto Adigea na Festivalu traminca
16669
post-template-default,single,single-post,postid-16669,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge

Franz Haas iz Alto Adigea na Festivalu traminca

Franz Haas iz Alto Adigea na Festivalu traminca

Za Vinariju Franz Haas znalci tvrde da je skriveni dragulj Alto-Adigea. Zahvaljujući njihovom hrvatskom distributeru, Enozoiku, čiji slogan je – Because what happens in the cellar never stays there.., posjetitelji Festivala traminca u Iloku imat će prigodu provjeriti Haasov Gewürztraminer iz 2016. godine iz vinograda posađenih na nadmorskoj visini između 350-650 metara. Inače, Franz Haas je, nakon što je osjetio da zbog globalnog zatopljenja opadaju osvježavajuća kiselost i osjetljivi okusi, odlučio podići nove vinograde čak na 850 metara nadmorske visine.

Osim po jedinstvenosti i prestižnoj kvaliteti, Franz Haas se iz mnoštva izdvaja i po prekrasnim etiketama koje je dizajnirao Riccardo Schweizer, ugledni talijanski umjetnik koji je svojedobno slikao s Picassom, Chagallom, Cocteauom, Paulom Éluardom i Le Corbusierom.

Haasov Gewürztraminer iz 2016. godine posjetitelji Festivala će moći kušati na Enozoikovom štandu na Principovcu drugoga dana Festivala od 17 sati. Ulaznica za drugi dan Festivala, na kojem će se svojim tramincima predstaviti više od 60 vinarija, bit će 50 kuna.