Festival traminca | Svi Kalazićevi traminci
16674
post-template-default,single,single-post,postid-16674,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge

Svi Kalazićevi traminci

Svi Kalazićevi traminci

Znate li da Slavko Kalazić, kad god bi na neko natjecanje poslao uzorak nekog od svojih traminaca, nikada kući ne bi dolazio bez zlatne medalje? U dosta navrata je baš sa svojim tramincima bio i šampion na velikim natjecanjima.

– Koristim svaku prigodu pokazati i dokazati da je Baranja Bogom dana za tramince, ali to u Baranji nitko osim mene nije shvatio. Svoje najveće nagrade sam doživio baš za naše tramince! Traminac je za mene izazov, a u istraživanjima te sorte nisam došao ni do 50 posto njegovih mogućnosti u Baranji, kaže Slavko.

Na Festivalu traminca u Iloku Slavko Kalazić će prvi put uopće na jednom mjestu pružiti uvid u vertikalu svojih traminaca, od prvoga, kasne berbe, kojeg je proizveo iz berbe 2007. godine, a kojeg je i u njegovoj arhivi preostalo tek nekoliko boca, do polusuhog traminca iz 2017. godine. Moći će se još kušati i njegovi traminci iz 2009., 2012. i 2015. godine.

Vertikala Kalazićevih baranjskih traminaca bit će dio programa Festivala traminca u petak 14. lipnja u Starom podrumu u Iloku i za prisustvovati ovom događaju potrebno je kupiti dnevnu kartu s kojom se, također, mogu pratiti sve radionice i predavanja na kojima će biti ponuđeno oko 80 vrhunskih domaćih i svjetskih traminaca najviše klase.

Više o Slavku Kalaziću pročitajte na Vinskim pričama Željka Garmaza.