Festival traminca | Bikicki s čak tri traminca dolazi u Ilok!
16997
post-template-default,single,single-post,postid-16997,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge

Bikicki s čak tri traminca dolazi u Ilok!

Bikicki s čak tri traminca dolazi u Ilok!

Prije nekoliko dana je postao „šampion Balkana“ na velikom međunarodnom vinskom ocjenjivanju u Bugarskoj – kući se vratio s duplim zlatom za Uncensored, macerirani traminac iz 2017. No, premda „najbolji balkanski oranž“, kako su ga prozvali u Sofiji, još nije na tržištu, njegov tvorac, Đorđe Bikicki, osobno će ga donijeti u Ilok i predstaviti ljubiteljima te sorte, zajedno s još dva potpuno drukčija traminca, slatkom Makanom i suhim Tramincem iz 2016. godine.

Na Fruškoj gori vjerojatno ne postoji veći zaljubljenik u traminac od ovoga. A od svih sorata koje ima u svojim vinogradima u Banoštoru, jedino traminac i tamjanika na etiketama imaju svoja sortna imena.

I to samo zato što Đorđe želi da njegova vinarija bude prepoznatljiva po tim sortama te da ljudima, kad se spomenu traminac i crna tamjanika, prva asocijacija bude – Vinarija Bikicki!

Cijelu priču o Đorđu Bikickom pročitajte na blogu Vinske priče

 

Foto: Ivana Čutura