Festival traminca | Luca Gardini o tramincima Alto Adigea
17362
post-template-default,single,single-post,postid-17362,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge

Luca Gardini o tramincima Alto Adigea

Luca Gardini o tramincima Alto Adigea

Lucu Gardinija u Italiji zovu The Wine Killer, a njegove ocjene, objedinjene nazivom njegove internetske stranice Gardininotes, smatraju se uvjerljivim putokazom sudbine vina o kojima piše. Talijanski Robert Parker! Zahvaljujući maksimalnoj ocjeni, 100 bodova, koje je, primjerice, dodijelio Chardonnayu Opoka, prodaja vina Marjana Simčića u Italiji je eksplodirala. Luca piše tjednu kolumnu Gazza Golosa u Gazzetta dello Sport, a zajedno s Lucianom Ferrarom uređuje vodič Vignaioli e Vini d’Italia kojeg izdaje Corriere della Sera.

Luca obožava Alto Adige, a kad je već tako – zašto ne bi svoju ljubav prema tramincima iz te regije, koju se smatra postojbinom te sorte, podijelio s nama. I to kroz veliki masterclass na kojem ćemo kušati sedam različitih traminaca:

Abbazia di Novacella – Alto Adige Valle Isarco Gewürztraminer DOC – Praepositus;
Pacher Hof – Alto Adige Valle Isarco Gewürztraminer DOC;
Kofererhof – Alto Adige Südtirol Gewürztraminer DOC;
Nals Margreid – Alto Adige Südtirol Gewürztraminer DOC – Lyra;
St Michael-Eppan – Alto Adige Südtirol Gewürztraminer DOC – Sanct Valentin;
Tiefenbrunner – Alto Adige Südtirol Gewürztraminer DOC – Turmhof;
Tramin – Alto Adige Südtirol Gewürztraminer DOC – Nussbaumer

Masterclass Luce Gardinija bit će u subotu, 25. travnja u 11,45 sati u Starom podrumu Iločkih podruma. Ulaznica za njegov masterclass, koja uključuje još četiri radionice (Bruno Gaberšek i vertikalni tasting Ptujske kleti, gostovanje Michaela Grossa iz Austrije, Juliena Trimbacha iz Alzasa te gourmet poslasticu sljubljivanja čokolade i traminaca, koju će raditi Miloš Stojaković iz čokolaterije Aguara s predikatima Iločkih podruma) bit će po cijeni od 300 kuna.

Broj mjesta je ograničen! Pošaljite rezervacije na mail: festival.traminca@gmail.com ili javite se na telefon: +385981747108