Festival traminca | AGROKLUB – Osim u vinu, na 2. Festivalu traminca moći ćete uživati i u raznim vrstama čokolade
17393
post-template-default,single,single-post,postid-17393,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge

AGROKLUB – Osim u vinu, na 2. Festivalu traminca moći ćete uživati i u raznim vrstama čokolade

AGROKLUB – Osim u vinu, na 2. Festivalu traminca moći ćete uživati i u raznim vrstama čokolade

Traminac, svetkovina sorte koja je najviše proslavila Hrvatsku i ove godine okuplja najbolje vinare i ljubitelje vina i to na Festivalu traminca koja će se održati 24. i 25. travnja 2020. godine u Iloku.

U svom drugom izdanju festival se može pohvaliti gostima na kojima im mogu zavidjeti i vinske manifestacije s puno dužom tradicijom. Dolaze Julien Trimbach, mladi vlasnik ponajbolje francuske vinarije Maison Trimbach, Michael Gross, Otmar Šturm, Eric Zwiebel MS, koji će održati masterclass o tramincima Alzasa, sommelier Luca Gardini koji će održat masterclass o ovoj sorti, a na događaj će doći i ugledni vinski znalac iz Slovenije, Bruno Gaberšek.

Osim vina, na događanju će biti čokolaterija Aguara iz Beograda koja će na primjerima predikata Iločkih podruma pokazati kako svaki traminac zaslužuje svoju čokoladu. Za spektakl na gala večeri bit će zadužen najpoznatiji bosanskohercegovački kuhar Nihad Mameledžija koji će sljubljivati ovu vrijednu sortu sa svojim interpretacijama bosanske kuhinje.

Prošle godine popunjene sve stolice za radionice

Do posljednjeg mjesta bile su popunjene sve radionice na kojima je 14 predavača osam sati uz više od 60 različitih uzoraka traminca raspravljalo o dosezima te sorte u Hrvatskoj i u svijetu. Uz sve poznate vinare kao što su Michel Ginglinger, Danilo Steyer, Slavko Kalazić, Ivan Barbić i još brojni drugi najveće je oduševljenje izazvao Tom Gretić, jedan od poznatijih hrvatskih chefova koji je spojio nespojivo i uspio pokazati i dokazati da traminac može ići uz baš svaka jela.

Oduševljeni su bili i organizatori događanja Vinko Ručević i Željko Garmaz koji su rekli kako nema potrebe raspravljati hoće li se ova manifestacija organizirati i ove godine s obzirom na broj posjetitelja.

Ukoliko želite biti jedan od izlagača prijavu kao i sve ostale infomacije možete vidjeti ovdje.

Lucija Bencaric / agroklub.com

Tags: