Festival traminca | Premijere na Festivalu traminca – Krauthaker, Zima, Povratak, Vinum, Kutjevo d.d., Zajec, Baković Kosalj…
17916
post-template-default,single,single-post,postid-17916,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge

Premijere na Festivalu traminca – Krauthaker, Zima, Povratak, Vinum, Kutjevo d.d., Zajec, Baković Kosalj…

Premijere na Festivalu traminca – Krauthaker, Zima, Povratak, Vinum, Kutjevo d.d., Zajec, Baković Kosalj…

Veliki Vlado Krauthaker će na Festivalu traminca predstaviti svoju Muštru, kupažu traminca i muškata. Sličnu kupažu sličnog naziva, Mustra, predstavit će naši prijatelji iz fruškogorske vinarije Vinum. A svoje prvo pojavljivanje u javnosti imat će i baranjska vinarija Zajec, koja će se predstaviti s Gramincem, kupažom graševine i traminca.

Slavko Kalazić će ispričati priču o svojem raritetnom tramincu iz 2017. godine sa čak 18,5 posto alkohola, a o svojim prvijencima od te sorte pričat će Marko Baković Kosalj iz Tomislavgrada i Vinko Zovko iz Žepča.

Vera Zima je, nakon umirovljenja i napuštanja Iločkih podruma, nastavila proizvoditi vina sa svojim sinom Robertom. Ona će nam ispričati zašto je traminac i u njezinoj novoj, obiteljskoj vinariji, vrlo bitna sorta. A iz Kutjeva d.d. ispričat će nam zašto su se odlučili ambicioznije krenuti u proizvodnju traminca.

 

Pošaljite rezervacije na mail: festival.traminca@gmail.com ili javite se na telefon: +385981747108. Cijena ulaznice je 500 kuna, a ulaznica vrijedi za sve radionice koje će 11. lipnja biti na rasporedu od 10,00-18,00 sati.